Creatine HCL (hydrochlorid)

Na trhu s doplňky výživy je nespočet keratinových přípravků, zorientovat se v nich a vybrat si ten správný pro sebe bývá někdy problém.

Mnoho výrobců láká lidi reklamou ale třeba se podívat hlouběji co se v tom skrývá.

Keratin je všeobecně považován asi za nejúčinnější doplněk výživy a to platí samozřejmě i pro HCL keratin. Kreatin HCl byl objeven zcela náhodou během syntézy složek nezbytných pro výrobu kreatinu Ethyl Ester ještě v roce 2003. Vědci začali momentě testovat tento nový druh kretínu a porovnávat ho s klasickým monohydrátem a zjistili, že se jedná o mnohem stabilnější formu kreatinu, lepší transport živin do buněk dokáže zajistit, téměř nulová přeměna kreatinu na neúčinný kreatinin, žádné žaludeční a ani trávicí problémy které se poměrně často vyskytovaly při užívání monohydrátu.

Dále bylo zjištěno, že účinnost kreatinu HCL je 59 krát silnější než klasického monohydrátu. Kreatin HCL dramaticky zvyšuje objem svalových buněk, to má za následek anabolické reakce. Výhoda kreatinu HCL je, že stačí poměrně malé dávkování např. 2g před a po tréninku, netřeba žádnou takzvanou nabíjecí fázi jako bylo u klasického monohydrátu a proto jej lze užívat i dlouhodobější.

Přínosy pro sportovce:

– Tvorba svalové hmoty

– Lepší regenerace po tvrdém tréninku

– Nárůst síly už po pár dnech užívání kreatinu HCL

– Rychlejší vstřebání do svalových buněk než u klasického monohydrátu

doporučení:

Momentálně asi nejznámějším a uživateli nejvíce hodnoceným kreatinem HCL je ProMeris Sports CON-Creta

  (3928)