Sex a kulturistika – je to nemravnost?

Údajně máme už nějaké to desetiletí sexuální revoluci, která nás osvobozuje a nesmyslné tabu žen a mužů – pocit rozkoše a pochopení sám sebe. Nelze si to představit jako prostituci, pod tímto slovem si to zkrátka nepředstavujte. Dnes si sice řeknete, že se v titulních stránkách různých časopisů prezentují odhalená prsa a jejich reklama se zakládá na faktech. Naštěstí je málo moralistických rozhořčení obalených kritikou, jinak dnes smíme klidně publikovat sexuální znaky bez obav ze strany prokurátora.

Morálka vzhledu zasáhne skutečně i kulturistu, nedokáže o tom prostě mlčet. Kulturisté a kulturistky se objevují se „slušivými“ oblečeními. Zvláště pro fanoušky tohoto sportu je to samozřejmost, není potřeba všechno schovávat. Kdo se by se taky chtěl dívat jenom na hlavu? Určitě nikdo.

Na tyto skutečnosti a exhibicionistické radosti se nelze dívat jako na zločince. Není to znehodnocení žádného kodexu, pro většinu to znamená výdělek a zviditelnění v kariéře. V každém případě je jasné, že kulturistika přímo nesnáší seriózní způsob života a navzdory velkému rozšiřování sem patří i vyhnanství. V zájmu médií bývají muži i ženy nepochopeni a neakceptování bez ohledu na jejich příznivce.

Zvyšuje se v kulturistice sexuální přitažlivost? Často vyjádřená nařčení, že kulturista je zamilován sám do sebe spíš tuto otázku vyvrací než potvrzuje, neboť erotika je erotika a na tom je to postaveno. Uvnitř vidíte něco negativního a tato indicie bývá očištěna duchem času každého dne, neboť velká část psychiky a lékařských problémů právě pochází přímo odtud. Zkrátka platí: kulturistika povzbuzuje produkci testosteronu, nabývá u většiny mužů přinejmenším na sexuální chuť. Pohádky o impotentních kulturistech přichází zrovna vhod, s těmito fakty se musíme vyrovnat. Někdo namítne, že kulturisté berou pouze anabolické steroidy, a proto můžou mít sexuální problémy. Tohle nebudu nikomu vyvracet a ani více rozebírat. Důležité je, aby vítězil rozum a zdraví.

Je ale tělo obalené svalovou hmotou sexy? V tomto bodě to znamená 50 : 50. Někomu se to prostě libí, někomu ne. Například mne se líbí více fitnessky, nejsou tak „nabušené“ – to už je věc názoru. Pokud se ráno podíváte do zrcadla a zjistíte, že vám něco vykukuje z kalhot a stále pomaloučku narůstá. Je vhodná doba něco se sebou dělat a vypracovat si také sexy postavu. Nic není nemožné, jenom vytrvat a nevzdávat se.

Jsou také fitnessky nebo kulturistky sexuálně atraktivní jako jejich kolegyně? Těžko na to lze znát přesnou odpověď. Ptát se mužů na jejich názor, závisí přesněji řečeno na návyku, jestli sám dělá kulturistiku nebo ne. Uu žen je vzhled tolerován nebo dokonce atraktivně vyhledáván. Kdo je jako muž nesportovní, honí ho představa, že žena je přirozeně „hrozná“ a nemá pocit porozumění.

Zdravý mladý muž při pohledu na atraktivní ženu (rovněž jako homosexuál při pohledu na atraktivního muže) myslí na nějaký způsob sexu a když se protiklad potvrdí, je buďto pokrytec nebo není zdravý a mladý. Rovnost platí také u žen, ačkoliv jejich biologický vývoj není tolik na očích jako u mužů. Zpět ke kulturistice. Tento sport ovlivnuje tělesný fenomén, zevnějšek a také sexuální vnímání vlastní hodnoty. Může v tom být i kousek možné zaujatosti a pocit méněcennosti, proč se začíná s kulturistikou. Patrně je „terapie“ cvičení v těchto případech naprosto úspěšná a vhodná. Kdo se zabývá posilováním, nemusí být pro každého bezprostředně sexuálně atraktivním.

(4907)